هوشمند سازی

خانه هوشمند

خانه هوشمند

شاید تا بحال بار ها عبارت خانه هوشمند به گوشتان خورده باشد .خانه هوشمند محل سکونتی است که از دستگاه های متصل به اینترنت برای امکان نظارت و مدیریت از راه دور وسایل و سیستم ها مانند روشنایی و گرمایش استفاده می کند. هوشمند سازی خانه و ساختمان یکی از شاخه های مهم در صنعت ساخت و ساز است. 

رستاک یک شرکت فعال در زمینه هوشمند سازی ساختمان است که تخصص، مهارت و تجربه قابل توجهی در این حوزه دارد. ما با بیش از پانزده سال تجربه در زمینه فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، به طور خاص در زمینه هوشمند سازی ساختمان فعالیت می‌کنیم.

خانه هوشمند،ساختمان هوشمند

فناوری خانه هوشمند – که اغلب به عنوان اتوماسیون خانگی یا domotics از ریشه کلمه لاتین domus به معنای خانه نامیده می شود – امنیت، راحتی و بهره وری انرژی را برای صاحبان خانه فراهم می کند و به آنها اجازه می دهد ،فقط با استفاده از یک برنامه هوشمند در موبایل و یا کامپیوتر شخصی خود دستگاه های هوشمند را کنترل کنند.

فناوری خانه هوشمند چگونه کار می کند؟

خانه هوشمند

خانه و ساختمان هوشمند مجموعه‌ای از دستگاه‌ها و لوازم هوشمند متفاوت نیست، بلکه آن‌هایی است که با هم کار می‌کنند تا یک شبکه قابل کنترل از راه دور ایجاد کنند.

همه دستگاه‌ها – مانند چراغ‌ها، ترموستات‌ها، سیستم‌های امنیتی و لوازم خانگی – توسط یک کنترل‌کننده اصلی اتوماسیون خانگی کنترل می‌شوند که اغلب به آن هاب خانه هوشمند می‌گویند. این هاب یک دستگاه سخت افزاری است که به عنوان نقطه مرکزی سیستم خانه هوشمند عمل می کند و می تواند داده ها را حس کند، پردازش کند و به صورت بی سیم ارتباط برقرار کند.

این برنامه همه برنامه های متفاوت را در یک برنامه خانه هوشمند واحد ترکیب می کند که صاحبان خانه می توانند از راه دور آن را کنترل کنند. نمونه هایی از هاب خانه های هوشمند عبارتند از Amazon Echo، Google Home و Wink Hub. در حالی که بسیاری از محصولات خانه هوشمند از Wi-Fi و بلوتوث برای اتصال به شبکه خانه هوشمند استفاده می کنند، برخی دیگر به پروتکل های بی سیم مانند Zigbee یا Z-Wave وابسته هستند.

دستگاه‌های خانه هوشمند را می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که برنامه‌ها یا دستورات خاصی را دنبال کند یا می‌توان آن‌ها را طوری تنظیم کرد که از طریق دستیارهای خانگی مانند Amazon Alexa یا Google Assistant به دستورات صوتی پاسخ دهند. به عنوان مثال، یک ترموستات هوشمند می تواند عادات صاحب خانه را بیاموزد و به طور خودکار دما را بر اساس برنامه زمانی خاص آنها تنظیم کند.

نمونه هایی از فناوری خانه های هوشمند

تلویزیون های هوشمند:

 این تلویزیون‌ها به اینترنت متصل می‌شوند تا از طریق برنامه‌هایی مانند ویدیو و موسیقی درخواستی به محتوا دسترسی پیدا کنند. برخی از تلویزیون های هوشمند همچنین دارای تشخیص صدا یا ژست هستند.

سیستم های روشنایی هوشمند:

 سیستم‌های روشنایی هوشمند علاوه بر اینکه می‌توانند از راه دور کنترل شوند و سفارشی‌سازی شوند، می‌توانند زمان حضور سرنشینان در اتاق را تشخیص دهند و در صورت نیاز نور را تنظیم کنند. لامپ های هوشمند همچنین می توانند خود را بر اساس در دسترس بودن نور روز تنظیم کنند.

قفل هوشمند درب و بازکن درب گاراژ:

 صاحبان خانه می توانند از قفل های هوشمند و بازکننده های درب گاراژ برای اعطای یا عدم دسترسی به بازدیدکنندگان استفاده کنند. قفل های هوشمند همچنین می توانند زمان نزدیک بودن ساکنین را تشخیص دهند و درها را برای آنها باز کنند.

دوربین ها و سیستم های امنیتی هوشمند:

 با دوربین‌های امنیتی هوشمند و زنگ‌های در، مانند Ring، ساکنان می‌توانند خانه‌های خود را در زمانی که دور هستند کنترل کنند. حسگرهای حرکتی هوشمند می توانند تفاوت بین ساکنین، بازدیدکنندگان، حیوانات خانگی و سارقان را شناسایی کنند و در صورت تشخیص رفتار مشکوک می توانند اعلان هایی را برای مقامات ارسال کنند.

مراقبت از حیوانات خانگی و گیاهان هوشمند :

 مراقبت از حیوانات خانگی را می توان با فیدرهای متصل به صورت خودکار انجام داد. گیاهان آپارتمانی و چمن ها را می توان با استفاده از تایمرهای متصل آبیاری کرد.

لوازم آشپزخانه هوشمند:

 برندهایی مانند ال جی، جنرال الکتریک و سامسونگ انواع لوازم آشپزخانه هوشمند را ارائه می دهند. این لوازم شامل قهوه سازهای هوشمند است که می توانند یک فنجان تازه را به طور خودکار در یک زمان برنامه ریزی شده دم کنند. یخچال‌های هوشمندی که تاریخ انقضا را پیگیری می‌کنند، فهرست‌های خرید درست می‌کنند یا حتی دستور العمل‌هایی را بر اساس مواد موجود در دست تهیه می‌کنند. آهسته پز و توستر؛ و در اتاق لباسشویی، ماشین لباسشویی و خشک کن.

خانه هوشمند

مزایای خانه هوشمند

برای صاحب خانه هایی که علاقه مند به امنیت بهتر هستند، نصب آلارم های بی سیم مزایای قابل توجهی دارد. در این مقاله قصد داریم برخی از مزایای خانه هوشمند را توضیح دهیم.

  • کنترل های کاربر پسند
  • امنیت بهتر
  • خانه هوشمند
  • صرفه جویی و مدیریت انرژی
  • دسترسی از راه دور
  • مانیتورینگ و ارتباطات پیشرفته
  • سفارشی سازی

کنترل های کاربر پسند

یکی از قابل توجه ترین تفاوت ها برای کاربر، کنترل سیستم دزدگیر است. با یک سیستم هشدار، صفحه کلید سنتی با یک صفحه نمایش لمسی جایگزین می شود. به جای چیزی که شبیه یک ماشین حساب حجیم است، یک کنترل پنل دارید که بیشتر شبیه یک تبلت است. کنترل پنل هوشمند همچنین از کنترل‌های لمسی استفاده می‌کند که برای اکثر کاربران بسیار آشناتر است.

امنیت بهتر

این به نظر بدیهی است، اما سیستم های هشدار هوشمند از همتایان قدیمی خود بهتر عمل میکنند. با یک سیستم هشدار سنتی، شما دستگاه هایی دارید که به یک پنل امنیتی متصل می شوند و پنل هشدار با یک سرویس نظارت ارتباط برقرار می کند. این در مورد سیستم امنیتی خانه هوشمند نیز صدق می کند، اما پیشرفت های فناوری به افزودن لایه های جدید حفاظتی منجر شده است.

یک سیستم امنیتی هوشمند می تواند برای کار ها و پاسخ های مختلف برنامه ریزی شود، همچنین این پتانسیل را دارد که حتی زمانی که مسلح نیست محافظت مداوم را ارائه دهد. 

کلام آخر

البته این فقط بعضی از مزایای خانه هوشمند بود که ما توضیح دادیم.رستاک با استفاده از تکنولوژی های نوین در ساخت و ساز به پایه گذاری خانه هوشمند در ایران کمک میکند .با توجه به تجربه و تخصص رستاک در زمینه هوشمند سازی ساختمان، ما میتوانیم به عنوان یک شریک قابل اعتماد برای پروژه‌های هوشمند سازی ساختمان شناخته شویم و به مشتریان خود خدمات با کیفیت و حرفه‌ای ارائه دهیم.

برای اطلاعات بیشتر به منابع مقاله مراجعه کنید

منبع 1 | منبع 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *